Datuk Lee Chong Wei - Our True National Hero!
Mon, 6 Aug 2012
Memang tak dinafikan game tadi memang betul-betul buat ramai yang tak senang duduk termasuk Aku sekeluarga. Sebaik selesai berbuka dan solat maghrib, kami antara ratusan ribuan bahkan jutaan rakyat Malaysia yang sehati sejiwa mahu menonton sambil menyokong DLCW untuk menghadapi musuh ketatnya LD.

Kemenangan set pertama ternyata menjadi pembakar semangat. Kilauan emas seakan hampir menjadi kenyataan. Namun set kedua sedikit mengundang gusar, namun harapan masih terserlah sebaik set ketiga bermula.

Mata bertukar mata, saling kejar mengejar, strategi silih berganti, sehingga ke saat di mana LCW mendahului 18-16. Sinaran emas semakin terpancar...Namun...

Sedikit kesilapan merubah segalanya...

Namun, setiap kekentalan semangat dan ketabahan DLCW terus menjadi nadi harapan...Sehingga ke servis terakhir, tertewas jua kepada LD. Namun Emas tetap Emas, yang lebih menyinar ialah semangat juang dan semangat yang masih terserlah megah!


Silver is not a loser.


Ok, tu sedikit luahan nota peribadi. Arhh!! Serius rasa nak menangis bila DLCW kalah tadi. Tapi tak apalah, nak buat macam mana? Beliau dah bagi all his best.

Baskin Robbins free, Nasi Kandar free, tu semua dah tinggal kenangan buat kita semua. Tapi yang penting, apa yang ditunjukkan dek DLCW adalah sesuatu yang patut dipuji. Aku memang salute lah!


Lambaian Wira Negara...


Tapi dalam banyak-banyak input di Facebook, aku paling tertarik dan tersentuh dengan apa yang dipaparkan oleh video ini.Walaupun masih kecil, tapi sudah memahami erti cintakan negara.

Apapun, aku memang bangga dengan DLCW! Jom teruskan semangatnya walaupun beliau bakal bersara, yang penting the spirit of DLCW - Don't Let China Win! hehehe...

View Archives | Back to Top