Kuda di Highway!
Tue, 4 Jan 2011
Semalam aku balik awal sebab ada temujanji dengan doktor untuk menguruskan prosedur berkenaan claim insurans masa aku kena denggi hari tu. Lepas berkemas-kemas di ofis, aku pun meluncur laju pulang ke Bangi dengan Saga Inspira putih ku, hehe.

Sesampai saja di depan Hospital Serdang, kenderaan mula perlahan dan perlahan seakan ada kemalangan. Setelah diamat amati, tiada pula. Namun keadaan terus normal sehingga aku menghampiri UNITEN yang mana pergerakan kembali perlahan.

Aku mula rasa pelik, namun berlagak cool sambil melayan lagu Girl's Generations, Oh! yang sememangnya aku gemari. Dalam pada tu, aku ternampak sesuatu di tengah-tengah jalan raya.Apakah? Kuda?


Ya! Itu memang kuda! Macam mana ada kat tengah-tengah jalan ni?! Pada mulanya aku sangkakan, mungkin kuda-kuda ini ditunggang oleh pasukan equestrian atau kumpulan tertentu. Ternyata sangkaan ku meleset sama sekali apabila aku semakin hampir...


Bukan satu, tapi banyak kuda yang terlepas!


Ini ditambah dengan kesan tompokan najisnya yang bersepah-sepah di atas jalan, jelaslah berlaku sesuatu yang tak kena di sini. Dari mana dan bagaimana kuda-kuda ini terlepas, tidaklah dapat nak dipastikan. Yang pasti, keadaan ini telah menyebabkan highway SILK menjadi sedikit sesak dan kemalangan hampir berlaku di kalangan kenderaan yang cuba mengelak dan memotong kuda-kuda itu, dan disebabkan pemandu yang cuba mengambil foto kuda-kuda itu (termasuk aku, heheh.)


Kuda ini telah melakukan 'breakaway' dan terus berlari secara solo


Syukurlah tiada apa yang buruk berlaku. Lepas dapat snap 3 foto ni, aku pun terus fokus pada pemanduan dan meneruskan perjalanan pulang.

P/s: This is madness! Kalau ada siapa-siapa yang ada info lanjut pasal insiden ni, tolonglah share ya!
View Archives | Back to Top